NAPSUGÁR TAGÓVODA

8542, Vaszar, Fő utca 16.

Elérhetőségei: 89/ 355 450
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tagóvoda-vezető: Rasekné Kovács Andrea

AZ ÓVODA BEMUTATÁSA:

Óvodánk a község központjában, a Művelődési Házzal szemben 1977-ben épült, amelyen 2009-ben Vaszar Község Önkormányzata jelentős felújítást hajtott végre.
Az intézmény 2008. szeptembertől a Takácsi Bóbita Óvoda tagintézményeként működik.
Óvodánk családias, biztonságos légkörének megteremtéséről a 6 főből álló lelkes, magas szintű szakmai felkészültséggel rendelkező, gyermekszerető alkalmazotti közösség gondoskodik. Nevelési elveinkben, az óvoda berendezésében, képében az egység és az egyedi vonások együttesen érvényesülnek. Gyermekeinket önfeledt, szabad játékkal, sok mesével, verssel, énekes játékkal- az egyéni szükségletek figyelembe vételével- cselekvő tanulással vezetjük a gyermeki személyiségük kibontakozása felé.

Óvodánk nevelőtestülete a múlt tiszteletéből táplálkozva igyekszik megfelelni a jövő elvárásainak. Ezért külsőségeinkben, nevelési-és tevékenységrendszerünkben beépült a népi, nemzeti kultúra megismertetése, a hagyományok ápolása, a környezet, és az embertársaink iránti pozitív viszonyulás kialakítása. Olyan értékeket igyekszünk közvetíteni, amely a társadalom és az egyén későbbi életvitele céljából hasznosak. Figyelmet fordítunk az egészséges életmódra nevelésre, és a környező világ megismerésére. Törekszünk az ismeretek, eszközök folyamatos korszerűsítésére, az információ áramlás sokszínűségének biztosítására. Nevelésünkben a szabad játékot tekintjük a legfontosabb eszköznek. Elismerjük a család elsődleges nevelői szerepét, értékeink közvetítése mellett a közös együttműködésre törekszünk. A napirend kialakításában az egyik fő szempont, hogy a gyermekek minél több időt töltsenek az udvaron.

Az óvoda udvar két részből álló, nagy kiterjedésű. Fontosnak tartjuk, hogy az udvaron biztosítsuk a gyermekek számára a természetes, szabad mozgást. A tágas, füves területek lehetővé teszik a játékos versengéseket.(futóversenyek, akadályversenyek)
Az EU-s szabványnak megfelelő mozgásfejlesztő játékszerek (csúszdák, mászókák, lengő és mérleghinták, rugós játékok, kötélállványok) pályázati forrásból, a helyi önkormányzat támogatásával 2009 nyarán kerültek telepítésre. Az udvart kerti csappal, ivókúttal, és virágládákkal gyarapítottuk.
Óvodánkat alapítvány támogatja, melyet 2005-ben hoztunk létre. A Vaszari Óvodásokért Alapítvány célja, az óvodai eszközbeszerzés támogatása, az óvodai kirándulások, rendezvények anyagi támogatása, valamint a gyermekek úszótanfolyamon való részvételének támogatása.
Alapítványunk szeretettel fogadja minden magánszemély adójának 1 %-os felajánlását.
Alapítvány neve: Vaszari Óvodásokért Alapítvány
Számlaszám: 73900425-19013938 ( Zirci Takarékszövetkezet)
Adószám: 18938371-1-19
Az Alapítvány anyagi támogatásának köszönhetően elkészült a felső udvarra a Dani vár ás a csoportszobába egy gyönyörű galéria.

Ak

Az intézmény működésével kapcsolatos dokumentációk:
Közzétételi lista 2016.
Pedagógiai Program 2015.
SZMSZ 2016.
Házirend 2016.

196837
Mai napon:
50

2020-04-07 09:38
 Informatikai Partnerünk és a
A honlapunk az Exact Office Kft. támogatásával készült
 
Go to top